Idei inteligente care te vor ajuta să salvezi spațiu într-o bucătărie mică.
Inima casei tale, bucătaria este un spațiu important; nu numai că trebuie să funcționez bine, dar este, probabil, locul unde îți petreci majoritatea timpului, deci îți dorești ca aceasta să arate bine. Soluția pentru aceasta? Organizarea și depozitarea. Noi credem cu tărie că nu există noțiunea de ”spațiu mic” – oricât de mic ar fi, orice spațiu poate arăta bine cu câteva trucuri inteligente. Citește mai departe pentru a afla cum să scoți tot ce e mai bun din bucătăria ta!
- Pereții
Pentru început, transformă o scară simplă din lemn cu puțină vopsea și folosește-o pentru a agăța pe ea ustensile de bucătărie. Așa le vei avea mereu la îndemână. Pentru scară poți încerca o nuanță de alb precum Jasmine White în contrast cu pereții în nuanța de Pepper Red. Imaginea finală va fi uimitoare, iar spațiul de depozitar unul practic.
- Dulapurile
De asemenea, nu neglija spațiul de deasupra dulapurilor. Poți opta pentru coșulețe din sârmă în care să pui lucrurile de care nu ai nevoie în fiecare zi. Dacă se întâmplă ca bucătăria să aibă tavanul înalt, poți chiar să adaugi un raft în plus.
- Unul peste altul
Dacă din încăpere lipsește blatul de bucătărie, atunci când cureți legume poți pune tocătorul fie pe aragaz, fie deasupra chiuvetei. Obții astfel un spațiu multifuncțional.
- Rafturi de tip pegboard
Pegboard-ul este un mijloc de depozitare pentru bucătăriile mici. Acest tip de raft intră mai mult la categoria de DIY. Dacă atașezi pe el coșulețe de diferite mărimi și cârlige poți depozita sarea, piperul (sau condimentele cel mai des folosite), linguri, oale, căni etc. Dacă spațiul îți permite, pune deasupra pegboard-ului un raft în care să îți ții obiectele de care nu ai nevoie chiar zilnic, dar pe care vrei totuși să le ții la îndemână.
- Un raft multifuncțional
În cazul în care spațiul din bucătărie nu permite să amplasezi în cameră și o masă, atunci un raft mai lat va fi un bar perfect pentru a servi micul-dejun.